Geen onafhankelijk onderzoek naar gronddeal Knops

© L1
Er komt geen onafhankelijk onderzoek naar de omstreden grondaankoop van staatssecretaris Raymond Knops (CDA) uit Hegelsom.
De SP Horst aan de Maas had hier een voorstel voor gedaan, maar alle overige partijen in de gemeenteraad hebben dinsdagavond tijdens de raadsvergadering tegen gestemd.

Bevoordeeld

Volgens NRC en De Limburger zou Knops, in de tijd dat hij Kamerlid was, voor enkele tienduizenden euro’s bevoordeeld zijn bij de koop van de grond voor zijn huis. Zelf ontkent hij dat.

Nieuw verzoek

Vorig jaar deed de SP Horst aan de Maas ook al een voorstel voor een onderzoek naar de kwestie, maar ook toen haalde dit geen meerderheid. Aanleiding voor de partij om een nieuw verzoek bij de gemeenteraad neer te leggen, was een recente publicatie van NRC.
Volgens de krant heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ambtenaren, de landsadvocaat en een aan het ministerie ondergeschikte dienst ingezet bij het afhandelen van de privékwestie van Knops. De ambtenaren zouden geholpen hebben met juridische analyses en het opstellen van communicatiestrategieën.

Mening onveranderd

"Wij blijven bij ons punt van vorig jaar. Gaan we nou bij ieder krantenartikel een verzoek krijgen voor een onderzoek?", aldus VVD-fractievoorzitter Yvonne Douven. Ook de mening van Eveline Baas van D66+GroenLinks is onveranderd: "Onze partij heeft eerder aangegeven een onderzoek niet nodig te vinden. Daar veranderen de recente publicaties niets aan."

Onbegrijpelijk

Michael van Rengs gaf namens de SP aan de keuze van de gemeenteraad onbegrijpelijk te vinden. "Bij andere onderwerpen geven sommige partijen aan dat de onderste steen boven moet komen. Waarom hier dan niet?", zei hij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!